|
colliemoccasin |
Mär 21 2026, 09:14 Mən həyatım boyu qaydalara uyğun yaşayan adam olmuşam. Atam hərbiçi idi, mən də onun kimi nizam-intizamı sevirəm. İşim də qaydalarla bağlıdır – bank sektorunda çalışıram, kredit analitikiyəm. Hər gün rəqəmlər, hesabatlar, müştəri profilləri. İş o qədər diqqət tələb edir ki, axşamlar evə gəlib beynimi boşaltmaq istəyirəm. Amma uzun müddət o boşalmanı tapa bilmirdim. Bir gün iş yoldaşım Vüqar mənə dedi: “Sən həmişə işi düşünürsən, özünə vaxt ayırmırsan.” Mən güldüm, dedim ki, “vaxtım yoxdur.” O isə dedi: “Vaxt hər kəsdə var, sadəcə onu necə keçirəcəyini bilmək lazımdır.” Həmin gün nahar fasiləsində telefonunu çıxartdı, mənə bir şey göstərdi. Baxdım, maraqlı idi. Amma o vaxt ciddi qəbul etmədim. Həftə sonu gəldi. Həmişəki kimi səhər tezdən oyandım, qəhvə dəmlədim. Pəncərədən bayıra baxırdım – yağış yağırdı. Çölə çıxmaq istəmirdim. Televizoru açdım, verilişlər darıxdırıcı idi. Telefonumu götürüb sosial şəbəkələrə baxdım, orada da maraqlı bir şey yox idi. Sonra Vüqarın dedikləri yadıma düşdü. Düşündüm, niyə də olmasın? Axı itirəcək bir şeyim yox idi. Həmin gün araşdırmağa başladım. Vüqarın göstərdiyi platformanı axtardım. İlk baxışda hər şey çox peşəkarcasına hazırlanmışdı. Rənglər, düymələr, menyular – hər şey öz yerində idi. Qeydiyyatdan keçmək üçün bir neçə dəqiqə sərf etdim. Sonra bir az ətrafa baxdım, oyunları incələdim. O vaxt fikirləşdim ki, əgər bu işlə məşğul olacağamsa, qaydaları başdan bilməliyəm. Bankdakı işim də mənə bunu öyrədib: əvvəl qaydaları oxu, sonra addım at. Həmin gün heç nə oynamadım. Sadəcə, platformanı tanıdım. Bir neçə gün davam etdim belə. Hər axşam yarım saat ayırıb baxırdım. Sonra bir gün qərar verdim ki, sınamaq vaxtıdır. Kiçik bir məbləğlə başladım. Qazandım. Təəccübləndim, çünki gözləmirdim. Amma özümü saxladım. Çünki bilirdim ki, bir uduş hər şey demək deyil. Həmin həftə işdə çox yüklü idim. Müştərilər, hesabatlar, görüşlər – başım gicəllənirdi. Cümə axşamı axşam işdən çıxdım, evə gəldim. Yorğun idim, amma yata bilmirdim. Fikirlər beynimdə dolaşırdı. Oturub qəhvə dəmlədim, telefonu götürdüm. Artıq hansı platformaya girəcəyimi bilirdim. O vaxta kimi hər şeyi öyrənmişdim, hansı oyunların məntiqini başa düşmüşdüm. Sadəcə bir klik lazım idi: mostbet azerbaycan giriş. O gecə hər şey fərqli oldu. Daha rahat idim, tələsmirdim. Uzun müddət seçim etdim, statistikalara baxdım. Sonra bir qərar verdim. Məbləği əvvəlkilərdən bir az yüksək tutdum. Ürəyim döyünürdü, amma əllərim sakit idi. Oynadım. Qazandım. İnanmadım. Yenə oynadım. Yenə qazandım. Üçüncü dəfə əl vurmaq istədim, amma dayandım. Dayanmaq ən çətin an idi. Çünki hər şey qazanc gətirirdi, içimdəki səs deyirdi “davam et”. Amma başqa bir səs daha güclü idi – işdən öyrəndiyim qayda: həddini bil. O gecə dayandım. Qazandığım pulu hesabladım. Üç saatlıq işimin pulunu on dəqiqəyə qazanmışdım. O an oturub düşündüm: bu, sadəcə şansdır, yoxsa doğru yanaşma? Qərar verdim ki, hər ikisi. Amma ən vacibi, mən öz qaydalarımı qoymuşdum və onlara əməl etdim. Ertəsi gün işə getdim. Vüqar gördü ki, əhvalım çox yaxşıdır. Soruşdu: “Nə olub, lotereya udmusan?” Mən gülümsədim, dedim: “Yox, sadəcə sənin məsləhətini dinlədim.” O anlamadı əvvəlcə, sonra fikirləşib güldü. Dedi: “Deməli, sən də bizim oldun.” Mən dedim: “Yox, mən öz yolumla getdim. Qaydaları oxudum, sistemi öyrəndim, sonra addım atdım.” Həmin gündən sonra bu işə münasibətim tamamilə dəyişdi. Artıq mənim üçün bu, təsadüfi bir əyləncə deyil, sistemli bir prosesdir. Hər həftə sonu səhər qəhvəmi içir, mostbet azerbaycan giriş edir, bir saat vaxt ayırıram. Nə çox, nə az. Qazansam da, uduzsam da, həddimi bilirəm. Bu, mənə bankdakı işimdə də kömək edir – riskləri idarə etməyi, duyğulara yox, məntiqə qulaq asmağı öyrətdi. Bir gün evdə arvadım gördü ki, həftə sonu səhər tezdən telefonla məşğulam. Soruşdu: “Nə edirsən?” Mən dedim: “Analiz aparıram.” O güldü, “işdə də analiz, evdə də analiz?” Mən izah etdim ki, bu, işdən fərqlidir. İşdə başqalarının pulunu idarə edirsən, burada öz qərarlarının nəticəsini görürsən. O başa düşdü, artıq soruşmur. Keçən həftə işdə çətin bir müştəri ilə görüşüm var idi. Hər şey qaydasında keçdi, müştəri razı qaldı. Axşam evə gələndə özümü mükafatlandırmaq istədim. Telefonu açdım, mostbet azerbaycan giriş etdim. Bir neçə dəqiqə oynadım, qazandım. Kiçik bir məbləğ idi, amma hiss etdiyim zövq böyük idi. Çünki bilirdim ki, bu, təsadüf deyil, mənim sistemimin işləməsidir. Bu gün də həftə sonu səhəridir. Pəncərədən günəş çox gözəl düşür. Qəhvəmi içirəm, yanımda telefonum. Bir az sonra açıb baxacam. Amma indi burada oturub düşünürəm: həyatda hər şey qaydalara uyğun olanda gözəl olur. İşimdə də, evimdə də, hətta əyləncəmdə də. Mən öz qaydalarımı qoydum, öz həddimi bildim. Və bu, mənə qazancdan da artıq bir şey verdi – rahatlıq, inam, nəzarət hissi. İndi hər səhər qəhvəmi içəndə bilirəm ki, gün necə başlayırsa, elə də davam edir. Və bu, ən böyük qazancdır. |